Προστατέψτε τη σελίδα σας στο Facebook από spammers

Vela Digital Design Admin Social Media

Η απομάκρυνσή των ψεύτικων μελών (spammers) είναι, κατά βάση, το εύκολο κομμάτι. Αρκεί απλά να είστε διαχειριστής της σελίδας στην οποία έχετε εντοπίσει «ενοχλητικούς» fans.

Στη Notification bar, κάντε click στο Friends/Fans icon για να δείτε τη λίστα με τα πιο πρόσφατα νέα μέλη. Όταν εντοπίσετε κάποιο ύποπτο προφίλ, κάντε click στη ροδελίτσα και μετά Remove.

Μια καλή αρχή είναι να θέσετε γεωγραφικούς περιορισμούς στις ρυθμίσεις της σελίδας σας.

Ακόμα δεν έχει εξακριβωθεί σε ποιες χώρες παρουσιάζονται οι περισσότεροι spammers, αλλά έχουν παρατηρηθεί αρκετοί σε Μπαγκλαντές, Ινδία και Ινδονησία.

Θα μπορούσατε, επομένως, να εξαιρέσετε αυτές τις χώρες από τη σελίδα σας για να προστατευτείτε. Από τις ρυθμίσεις, στη σελίδα σας, θα βρείτε την κατηγορία Country Restrictions. Εδώ έχετε 2 επιλογές: “only show this Page to viewers in these countries” (εμφάνιση σελίδας)  &  “hide this Page from viewers in these countries” (απόκρυψη σελίδας).

Εφόσον απευθύνεστε και σε αγορές του εξωτερικού, στην επιλογή απόκρυψης της σελίδας σας πληκτρολογήστε τα ονόματα των συγκεκριμένων χωρών που θέλετε να αποκλείσετε. Εφόσον απευθύνεστε στην εσωτερική αγορά ή/και σε συγκεκριμένες μόνο χώρες του εξωτερικού, στην επιλογή εμφάνισης της σελίδας σας πληκτρολογήστε το/τα ονόματα συγκεκριμένων χωρών/χώρας που επιθυμείτε

Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται όταν διεξάγετε κληρώσεις ή χρησιμοποιείτε hashtags. Οι κληρώσεις μπορεί να αποτελέσουν δίκοπο μαχαίρι. Αναμφισβήτητα  τονώνουν το ενδιαφέρον και τη δραστηριότητα, όμως λειτουργούν και ως μαγνήτης για τους spammers. Υπάρχουν πάρα πολλά sites που ασχολούνται αποκλειστικά και μόνο με τον εντοπισμό κληρώσεων, για να παρέχουν ύστερα την πληροφορία αυτή σε κάθε ενδιαφερόμενο, με αποτέλεσμα να προσελκύονται  και οι spammers.

Όταν διοργανώνετε μια κλήρωση στο Facebook, καλό είναι να γνωρίζετε το κοινό στο οποίο απευθύνεστε και ποια θα είναι τα κριτήρια εισόδου. Για να αποφύγετε πιθανή επιδρομή από spammers, φροντίστε ώστε το βραβείο να απονέμεται μόνο σε τοπικό επίπεδο ή να παρουσιάζει ειδικό ενδιαφέρον για το κοινό στο οποίο στοχεύετε.

Αξιοποιώντας ένα tailor made contest facebook app που βρίσκετε σε secure server , έχετε τη δυνατότητα να ορίσετε αυστηρά κριτήρια εισόδου. Συμβουλευτείτε τα έμπειρα στελέχη της VELA digital & ζητήστε τους να σας κατευθύνουν αν θέλετε να κάνετε τέτοιες προωθητικές ενέργειες.

Αρκετοί κάτοχοι Facebook σελίδας προτιμούν να χρησιμοποιούν hashtags στα posts τους. Χρειάζεται προσοχή όμως επειδή οι spammers αναζητούν διαρκώς δημοφιλή Facebook hashtags ,πχ. #contests ή #giveaways, μετά ελέγχουν 1-1 τις σελίδες όπου φιλοξενείται ο διαγωνισμός σας, κάνουν like και έτσι παίρνουν τελικά μέρος.

Όταν το Facebook ξεκίνησε να χρησιμοποιεί hashtags, τα συναισθήματα για τους διαφημιστές ήταν ανάμικτα. Αποδείχτηκε ότι τα hashtags είναι ο καλύτερος τρόπος να προσελκύσει κανείς το λάθος κοινό. Αξιοπερίεργο είναι το γεγονός ότι τα hashtags που αφορούν σε μάρκες έχουν χαμηλότερο ρίσκο να προσελκύσουν spammers.

Αν χρησιμοποιείτε τα Facebook Ads, εκμεταλλευτείτε τις επιλογές που το ίδιο το Facebook  προσφέρει, για να μπορείτε καλύτερα και ευκολότερα να στοχεύετε το κοινό σας. Αποκτάτε, έτσι, πλήρη έλεγχο των χαρακτηριστικών του κοινού-στόχου σας, ακόμα και πληροφορίες σε προσωπικό επίπεδο.

Κατά τον σχεδιασμό του διαφημιστικού σας στο Facebook, να είστε όσο πιο συγκεκριμένος μπορείτε για το κοινό-στόχο σας, ειδικά σε ότι αφορά τη γεωγραφική τοποθεσία. Επικεντρώστε την προσοχή σας στο να συμπεριλάβετε πρώτα τις πόλεις και έπειτα τα κράτη στα οποία στοχεύετε.. Συμβουλευτείτε τα έμπειρα στελέχη της VELA digital & ζητήστε τους να σας κατευθύνουν αν θέλετε να κάνετε τέτοιες προωθητικές ενέργειες.

Με τη σωστή προετοιμασία, αποφεύγετε δυσάρεστες εκπλήξεις.