Πώς ο χρόνος φόρτωσης μιας ιστοσελίδας επηρεάζει το Google Ranking

Vela Digital Design Admin SEO, Websites

Η Google λαμβάνει υπόψιν τον χρόνο φόρτωσης για την κατάταξη ιστοσελίδων. Αυτό το καθιερώσε όταν παρατήρησε ότι η χρήση της μηχανής αναζήτησής της μειωνόταν όταν επέστρεφε στα αποτελέσματα σελίδες με μεγάλο χρόνο φόρτωσης. H Google θέλησε να το αποφύγει αυτό ώστε να μην χάσει κίνηση από τη μηχανή της και συνεπώς έσοδα από τις διαφημίσεις.
Αν θέλετε να μάθετε το πόσο γρήγορα φορτώνει η ιστοσελίδα σας (Google ranking), ο ευκολότερος τρόπος είναι μέσω του Google Page Speed (https://developers.google.com/speed/pagespeed/).
Ο τρόπος που λειτουργεί είναι ότι αλλάζετε τους DNS σας στους διακομιστές της Google, και θα φροντίσουν αυτοί για τα υπόλοιπα. Μπορείτε εύκολα να το κάνετε αυτό στον πίνακα ελέγχου του domain σας.

Για παράδειγμα, μπορείτε να συνδεθείτε στο Godaddy για παράδειγμα, αν αυτός είναι ο host σας και να τους πείτε να αλλάξουν τους DNS σας για τα ονόματα που σας δίνει η Google. Δεν χρειάζεται να αλλάξετε την τρέχουσα λύση για το hosting σας, ούτε να μετακινήσετε τα αρχεία σας αλλού.